Hoe staat het met de gezondheid van uw medewerkers?

De AOW leeftijd stijgt, de beroepsbevolking vergrijst en ontgroent. En gezonder worden we er met zijn allen ook niet op, onder andere dankzij het vele zitten en ongezonde voeding. Chronische ziekten en psychische klachten onder werknemers nemen toe. Maar u bent als werkgever wel steeds meer financieel verantwoordelijk voor uw werknemers.

Beleid dat zich richt op de gezondheid en werkplezier van medewerkers, wordt dus steeds belangrijker. Zo houdt u uw personeel inzetbaar tot hun pensioen. Door de gezondheid van uw medewerkers te bevorderen en aandacht te besteden aan de psychosociale arbeidsbelasting in het werk, draagt u bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Welke risico’s zijn er en wat kunt u doen om gezondheid te bevorderen en verzuim te voorkomen? Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een verzameling methoden om de leefstijl, het werkvermogen en de gezondheid van medewerkers in kaart te brengen, te bewaken en te bevorderen. Het PMO laat risico’s en oplossingen zien voor het voorkomen van verzuim en het bevorderen van de algemene gezondheid. Van uw mensen en dus van uw bedrijf. Lees hier meer over het PMO van BlijWerkt.

Terug naar overzicht