Beeldschermwerk & gezondheidsrisico’s

Langdurig werken achter een beeldscherm kan bijvoorbeeld gezondheidsklachten aan armen, nek en schouders opleveren. Organisaties geven hun medewerkers steeds vaker een laptop in plaats van een vaste computer. Maar laptops zijn gemaakt voor gemakkelijk vervoer, niet voor langdurig gebruik. Langdurig aaneengesloten werken op een laptop wordt gezien als risico.

Om gezondheidsklachten door beeldschermwerk te voorkomen, is goede voorlichting aan medewerkers belangrijk. Niet alleen bij indiensttreding, maar ook periodiek daarna om de kennis over beeldschermwerk paraat te houden. Een tip: leid één of meerdere medewerkers op als beeldschermwerkdeskundige. Dan kunnen zij collega’s voorlichten en instrueren over beeldschermwerk. Lees meer over het voorkomen van gezondheidsklachten door beeldschermwerk op onze website.

Terug naar overzicht